Este postul Moldova 1 un serviciu cu adevărat public?

Details

Compania „Teleradio-Moldova” desfășoară în prezent procesul de alegere a directorului general al postului TV Moldova 1. În ce măsură activează Moldova 1 ca un post de televiziune public și ce ar trebui să întreprindă noul director pentru ca acesta să se afle cu adevărat în serviciul publicului? – Subiectul este discutat în ediția 51 a emisiunii „Media Azi” de către jurnalistul Nicolae Negru, în calitate de moderator, și invitatul său, expertul media Ion Bunduchi.

Aflați cum explică cei doi jurnaliști conceptul de post TV public și din ce resurse ar putea funcționa un asemenea post. Vedeți, totodată, cum instituirea unui control public la această televiziune ar putea responsabiliza atât jurnaliștii, cât și telespectatorii.

În emisiune sunt abordate și alte aspecte ce țin de televiziunea publică – profesionalismul jurnaliștilor, care adesea dau prioritate agendei politice în detrimentul celei sociale, relevanța evenimentelor reflectate în știri și materiale, accesul Opoziției la TV în raport cu reprezentanții Puterii, independența editorială și tentativele actorilor politici de a o influența.

 

___________________________
Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.