Cât de corect este ca membrii CSM să arate din deget unor jurnaliști?

Details

Atitudinea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) față de jurnalista Mariana Rață, admonestată public în ședința CSM pentru o eroare într-un material de investigație, cauzată de restricționarea accesului la documentele de pe portalul unic al instanțelor judecătorești, este tema ediției 50 a emisiunii Media Azi.

Gazda ediției, jurnalista Anastasia Nani, discută cu invitații săi – membra CSM, Vera Toma, și jurnalistul RISE Moldova, Ion Preașcă.
De ce au fost necesare asemenea discuții la CSM? Cum au văzut jurnaliștii de investigație, participanți la ședința CSM, „lecția” pe care membrii acestei instituții i-au dat-o jurnalistei Mariana Rață? Este corect ca membrii CSM să arate din deget unor jurnaliști?
Vedeți cum explică acest comportament al colegilor săi membra CSM, Vera Toma și, totodată, ce crede invitatul la emisiune Ion Preașcă despre eventualele gafe și erori cuzate de restricționarea accesului la documente pe portalul unic al instanțelor judecătorești.

 

Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.