Cluburi de presă

Clubul de presă din Chişinău a fost lansat de CJI şi de Comitetul pentru Libertatea Presei (CLP) în toamna anului 1995. În cadrul acestor întâlniri informale, jurnaliştii au ocazia de a discuta cu personalităţi din diverse domenii de activitate pe marginea unor probleme actuale din societate. Cluburile de presă au loc lunar și au menirea de a promovarea subiectele-cheie abordate în mass-media, dar și îmbunătățirea calității materialelor difuzate de mass-media atunci când abordează diverse subiecte precum drepturile omului, drepturile copilului, modul sănătos de viață, combaterea discriminării, egalitatea de gen, schimbările climatice, sustenabilitatea ecologică etc.

Latest
Most Viewed
Most Commented
Club de presă: ”Clădirile din R. Moldova sunt tabu pentru persoanele cu nevoi speciale”

Majoritatea clădirilor din R. Moldova nu sunt dotate în continuare cu rampe de acces, astfel că reprezintă o adevărata provocare pentru părinții cu cărucioare, persoanele în etate sau cele cu dizabilități locomotorii. Mai mult, recent, Inspecția de Stat în Construcții a fost, practic, lipsită de dreptul de a aplica amenzi pentru neconformare. Acestea, dar și… Read more »

Club de presă: “Satele Moldovei: lipsesc oportunitățile de angajare sau forța de muncă?”

Sistemul educațional din Republica Moldova formează șomeri, iar rata de ocupare a forței de muncă în mediul rural a atins cote îngrijorătoare – aproximativ unul din doi locuitori din mediul rural nu este încadrat în câmpul muncii, spun statisticile. Acestea, dar și alte aspecte ale subiectului privind situația din satele din Republica Moldova la capitolul… Read more »

Club de presă: ”Cum poate fi valorificat potențialul diasporei”

Cum poate fi valorificat potențialul diasporei și care este rolul statului, presei și societății în acest sens? Despre aceasta au discutat joi, 18 august, participanții la Clubul de presă, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în parteneriat cu Organizația Națiunilor Unite în Moldova. Evenimentul s-a desfășurat în ajunul Zilelor Diasporei, organizată de Biroul pentru… Read more »

Club de presă: ”Evaluarea periodică universală – un exercițiu important și mai puțin cunoscut”

Reprezentanți ai societății civile, precum și ai autorităților naționale și internaționale în domeniul drepturilor omului au discutat cu jurnaliști de la diverse instituții mass-media probleme stringente ce țin de respectarea drepturilor omului în Republica Moldova. Discuțiile au avut loc marți, 26 aprilie, în cadrul Clubului de Presă cu tema: ”Evaluarea periodică universală – un exercițiu… Read more »

Club de presă: ”Femeile în politică – de ce batem pasul pe loc”

În prezent, în Parlament, femeile sunt prezente în proporție de 20 la sută, în condițiile în care 52 procente din populația țarii sunt femei. Problema accesului femeilor în politică a fost abordată în cadrul Clubului de presă cu tema: „Femeile în politică – de ce batem pasul pe loc timp de 10 ani”. Evenimentul a… Read more »

Club de presă: ”Obiectivele de Dezvoltare Durabilă: transpunerea agendei globale de dezvoltare în Republica Moldova”.

Centrul pentru Jurnalism Independent și ONU Moldova au organizat Clubul de presă cu genericul ”Obiectivele de Dezvoltare Durabilă: transpunerea agendei globale de dezvoltare în Republica Moldova”. Subiectul a fost abordat în contextul adoptării de către Organizația Națiunilor Unite a Agendei 2030, care stabilește un cadru global pentru eradicarea sărăciei și realizarea dezvoltării durabile. La eveniment… Read more »