Cu ce rămânem, dacă nu mai avem finanțare din Occident?

Details

Președintele Igor Dodon este deranjat de faptul că în RM există instituții mass-media și ONG-uri finanțate din Occident și se întreabă cum ar reacționa societatea civilă și presa independentă dacă Federația Rusă ar face același lucru. Subiectul este discutat în ediția 52 a emisiunii „Media Azi” de către jurnalistul Nicolae Negru, gazda emisiunii, și invitata sa, Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Așadar, cum obțin ONG-urile bani de la Occident? Ce criterii trebuie să întrunească o organizație pentru a i se acorda un grant? Și cu ce rămânem, dacă nu mai avem finanțare din Occident?
Aflați, de asemenea, ce cred participanții la emisiune despre inițiativa ministrului Justiției de a limita activitatea unor ONG-uri finanțate din exterior și dacă există vreo legătură între această inițiativă și declarațiile președintelui Dodon.

Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.