Dezbateri

Clubul de presă din Chişinău a fost lansat de CJI şi de Comitetul pentru Libertatea Presei (CLP) în toamna anului 1995. În cadrul acestor întâlniri informale, jurnaliştii au ocazia de a discuta cu personalităţi din diverse domenii de activitate pe marginea unor probleme actuale din societate. Cluburile de presă au loc lunar și au menirea de a promovarea subiectele-cheie abordate în mass-media, dar și îmbunătățirea calității materialelor difuzate de mass-media atunci când abordează diverse subiecte precum drepturile omului, drepturile copilului, modul sănătos de viață, combaterea discriminării, egalitatea de gen, schimbările climatice, sustenabilitatea ecologică etc.

Latest
Most Viewed
Most Commented
Club de presă: ”Cum poate fi valorificat potențialul diasporei”

Cum poate fi valorificat potențialul diasporei și care este rolul statului, presei și societății în acest sens? Despre aceasta au discutat joi, 18 august, participanții la Clubul de presă, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în parteneriat cu Organizația Națiunilor Unite în Moldova. Evenimentul s-a desfășurat în ajunul Zilelor Diasporei, organizată de Biroul pentru… Read more »

Club de presă: “Satele Moldovei: lipsesc oportunitățile de angajare sau forța de muncă?”

Sistemul educațional din Republica Moldova formează șomeri, iar rata de ocupare a forței de muncă în mediul rural a atins cote îngrijorătoare – aproximativ unul din doi locuitori din mediul rural nu este încadrat în câmpul muncii, spun statisticile. Acestea, dar și alte aspecte ale subiectului privind situația din satele din Republica Moldova la capitolul… Read more »

Protecția datelor cu caracter personal vs. libertatea de exprimare și informare

Centrul pentru Jurnalism Independent a lansat marți, 16 mai, studiul „Protecția datelor cu caracter personal vs. libertatea de exprimare și informare.” Studiul a fost elaborat în perioada martie-aprilie 2017 și face parte din campania CJI care-și propune să îmbunătățească legislația cu privire la datele cu caracter personal din perspectiva asigurării libertății de exprimare și a… Read more »

Club de presă: ”Clădirile din R. Moldova sunt tabu pentru persoanele cu nevoi speciale”

Majoritatea clădirilor din R. Moldova nu sunt dotate în continuare cu rampe de acces, astfel că reprezintă o adevărata provocare pentru părinții cu cărucioare, persoanele în etate sau cele cu dizabilități locomotorii. Mai mult, recent, Inspecția de Stat în Construcții a fost, practic, lipsită de dreptul de a aplica amenzi pentru neconformare. Acestea, dar și… Read more »

“Educația incluzivă în Moldova – reușite și lecții învățate”

”Tema ediției Clubului de Presă organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent organizat în parteneriat cu UNICEF și ONU Moldova, la 15 septembrie 2015, a fost ”Educația incluzivă în Moldova – reușite și lecții învățate”. La discuția moderată de jurnalistul Vitalie Călugăreanu au participat reprezentanta UNICEF Moldova, Nune Mangasaryan, viceministra Educației, Nadia Cristea, experții Virginia Rusnac… Read more »

Club de presă: ”Obiectivele de Dezvoltare Durabilă: transpunerea agendei globale de dezvoltare în Republica Moldova”.

Centrul pentru Jurnalism Independent și ONU Moldova au organizat Clubul de presă cu genericul ”Obiectivele de Dezvoltare Durabilă: transpunerea agendei globale de dezvoltare în Republica Moldova”. Subiectul a fost abordat în contextul adoptării de către Organizația Națiunilor Unite a Agendei 2030, care stabilește un cadru global pentru eradicarea sărăciei și realizarea dezvoltării durabile. La eveniment… Read more »