Media Azi: Scurgerile de informație în cazul Brăguță – o încercare de a spăla imaginea poliției?

Details

Cazul Andrei Brăguță, tânărul decedat în condiții suspecte de arest, a provocat și discuții privind deontologia jurnalistică. S-a întâmplat după ce mai multe instituții de presă au difuzat, cu titlul de exclusiv, imagini de la reținerea bărbatului. Unii experți media au numit asta „scurgeri de informații controlate”, care au avut menirea de a justifica comportamentul  instituțiilor de stat.Subiectul a fost discutat în ediția 55 a emisiunii „Media Azi”, de către gazda emisiunii, jurnalista Anastasia Nani, și invitații săi – expertul media Petru Macovei, directorul Asociației Presei Independente, și Svetlana Maftei, jurnalistă la Deschide.md.

Aflați din emisiune, cum explică jurnalista de la Deschide.md apariția pe portal a imaginilor, montate selectiv la poliție, și din ce considerente redacția a decis să le difuzeze.

Aflați, de asemenea, care sunt principalele probleme de deontologie care se întrevăd în acest caz și de ce experții media califică imaginile în cauză drept „scurgeri de informații controlate”, menite să spele imaginea poliției.

Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.