Media Azi: Cum se protejează jurnalistul la un protest care degenerează în violențe

Details

Mai mulți jurnaliști s-au plâns că în cadrul unor proteste recente au fost agresați verbal sau fizic fie de protestatari, fie de bodyguarzii unor politicieni. Ce măsuri de precauție ar trebui să ia jurnaliștii, care trebuie să reflecte asemenea evenimente publice?

Subiectul este discutat în emisiunea Media Azi de către moderatorul ediției prezente, Nicolae Negru, și invitata sa, Valeria Vițu, reporteră la Radio France Internațional.

Aflați din emisiune cum ar trebui să se pregătească jurnalistul pentru a evita situațiile care i-ar putea afecta integritatea fizică; ce să întreprindă atunci când cineva îi smulge din mână microfonul sau camera de filmat; și, nu în ultimul rând, ce vestimentație este mai potrivită pentru el, când merge la astfel de evenimente.

________________________________

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.