Media Azi: Cariera în jurnalism – „ghid de supraviețuire” pentru începători

Details

Facultățile de jurnalism continuă să îi atragă pe tineri. Ce motive stau la baza alegerii acestei profesii și cum se întâmplă că, după absolvire, foarte puțini dintre ei rămân să profeseze în domeniul mass-media? Jurnalistul Ivan Sveatcenko discută la acest subiect cu Natalia Sergheev, reporteră la Radio Europa Liberă.

De ce jurnalismul se dovedește a fi o piatră de încercare prea grea pentru tineri? Unde își pot aceștia aprofunda cunoștințele obținute la facultate? Cum rezistă influențelor din partea factorilor politic și economic? Cu ce întrebări de ordin etic și deontologic se confruntă în activitatea de zi cu zi?

La acestea și la alte întrebări veți găsi răspunsuri în emisiune. Într-o altă ordine de idei, vedeți ce cred participanții la emisiune despre nivelul de pregătire a consumatorilor de media din Republica Moldova, comparativ cu alte țări. Și de ce este atât de important ca acești consumatori să aibă o gândire critică dezvoltată.

________________________________

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.