Media Azi: Cum sancționăm discursul care instigă la ură?

Details

Asistăm, în special în campaniile electorale, la adevărate tiruri între politicieni, în care aceștia își atacă adversarii politici fără să aleagă metodele și fără să le pese că folosesc un discurs instigator la ură. Cum ar trebui să procedeze în asemenea situații jurnaliștii care moderează talk-show-uri sau alte dezbateri pe subiecte politice? Și ce spune legea – există posibilitatea ca o persoană care incită la ură prin intermediul mass-media să poată fi trasă la răspundere pentru asta?

Subiectul este discutat în cadrul emisiunii Media Azi de către jurnalista Irina Gotișan și invitații săi – Olesea Perean, reprezentantă ONU pentru drepturile omului, și producătorul de televiziune Vitalie Guțu.

Aflați din emisiune ce este discursul instigator la ură, cum îl putem recunoaște și ce categorii de cetățeni sunt mai des afectate de acest tip de discurs; unde e linia de demarcație dintre libertatea de exprimare și discursul care instigă la ură. Vedeți, totodată, ce sancțiuni prevede legislația națională în asemenea cazuri.

___________________________________

Emisiunea „Media Azi” este realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele.
Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI. Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.