Media Azi: Hackathonul „Puterea a cincea”, între demontarea știrilor false și inovații

Details

La prima ediție a Hackathonului „Puterea a cincea”, dedicată educației pentru media – cea din 2016 -, echipele înscrise în concurs și-au propus să creeze diverse instrumente digitale, rolul cărora, în mare parte, era cel de a informa despre acest domeniu, relativ nou în Republica Moldova.

La doi ani distanță, participanții s-au concentrat pe demontarea știrilor false și a manipulării. Care ar putea fi impactul acestor instrumente digitale și cum facem educația pentru media mai atractivă printre tineri, care își petrec o bună parte din timp în mediul virtual?

Aflați răspunsul la aceste întrebări dintr-o nouă ediție a emisiunii „Media Azi”, moderată de jurnalista Anastasia Nani, la care i-a avut în calitate de invitați pe Corina Cepoi, directoarea reprezentanței Internews în Moldova, și Victor Spînu, coautorul aplicației Trolless.

—-
Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.