Media Azi: Cum eliminăm haosul din spațiul informațional autohton?

Details

Recent, Parlamentul a adoptat Concepția națională de dezvoltare a mass-media în Republica Moldova.  Ce reprezintă acest document și în ce măsură va putea instaura ordinea în spațiul informațional autohton, astăzi marcat preponderent de haos? –Subiectul este abordat în emisiunea Media Azi de către jurnalistul Nicolae Negru și invitatul său, directorul Asociației Presei Electronice (APEL), Ion Bunduchi.

De ce o asemenea concepție a fost adoptată abia acum? La ce consecințe a condus lipsa, timp de decenii,  a unor politici de stat în domeniul mass-media? Ce ar trebui să facem pentru ca această concepție să contribuie la implementarea standardelor europene în domeniul mediatic?

Într-o altă ordine de idei, aflați din emisiune pe ce segmente ale mass-media din Republica Moldova există probleme și în ce mod ar putea fi acestea soluționate. De exemplu, cum ar putea fi reglementată presa online sau ce am putea învăța din experiența unor țări europene, despre  modalitățile de susținere de către stat a presei locale.

_________________________

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.