Media Azi: În lipsa solidarității de breaslă, atacurile asupra jurnaliștilor se întețesc

Details

Săptămâna trecută, organizațiile de media au condamnat atacurile asupra presei din partea reprezentanților partidului „Șor”, amenințările în adresa jurnaliștilor în UTA Gagauz Yeri, au luat atitudine și în alte situații care vizează domeniul mediatic. Dincolo de reacția ONG-urilor de media nu s-a văzut însă o solidarizare a jurnaliștilor, care să declare că așa nu se poate, ori să mediatizeze astfel de cazuri.

Despre solidaritatea de breaslă discută în ediția de rând a emisiunii Media Azi jurnalista Irina Gotișan și invitatul său, fotoreporterul Constantin Grigoriță.

Aflați din emisiune cât de greu i-a fost lui Constantin Grigoriță să înfrunte de unul singur restricțiile impuse de președintele Igor Dodon, care i-a interzis, fără o explicație clară a motivelor, să participe la evenimentele organizate de Președinție.

Vedeți ce crede invitatul la emisiune despre cauzele care împiedică jurnaliștii să fie solidari cu colegii lor atunci când le sunt încălcate drepturile și pe ce criterii ar putea să se consolideze breasla jurnalistică.

________________________________

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.