Emisiunea „Media Azi”, ediția 60: Despre cele mai frecvente tehnici și procedee de manipulare

Details

În ultimii doi ani, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a monitorizat constant presa pentru a vedea dacă aceasta manipulează sau nu informația. Toate rapoartele publicate până acum constată că unele instituții media, unii jurnaliști apelează adesea la diverse tehnici de manipulare a informației.

Despre cele mai frecvente tehnici manipulatorii discută în ediția 60 a emisiunii „Media Azi” directoarea executivă a CJI, Nadine Gogu, gazda emisiunii, și invitata ei, Viorica Zaharia, președinta Consiliului de Presă, autoarea rapoartelor elaborate de CJI.
Ce înseamnă manipulare prin omisiune, etichetare, estomparea faptelor sau prezentarea acestora în mod selectiv? Aflați din emisiune în ce cazuri jurnaliștii recurg la acestea și la alte tehnici și procedee de manipulare.

Vedeți, de asemenea, cum ar trebui să arate o știre corectă și de ce este important ca faptele să fie prezentate în mod obiectiv și cu exactitate.

_______________________

Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.