Emisiunea „Media Azi”, ediția 59: De ce presa din Republica Moldova trebuie să stea cu ochii pe justiție?

Details

Zeci de jurnaliștii, avocații și activiști civici au protestat marți, 10 octombrie, în fata Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru a împiedica adoptarea unui regulament restrictiv privind modul de publicare a sentințelor judecătorești pe portalul național al instanțelor de judecată. Sub presiunea opiniei publice, magistrații au votat în cele din urmă un alt regulament, propus de Curtea Supremă de Justiție (CSJ) – mai bun, dar care, de asemenea, conține prevederi ce lasă loc de interpretări.

Subiectul este abordat în ediția 59 a emisiunii „Media Azi” de către jurnalistul Nicolae Negru, gazda emisiunii, și invitata sa, jurnalista Mariana Rață, de la Centrul de Investigații Jurnalistice.

Aflați din emisiune de ce este atât de important pentru reprezentanții mass-media ca hotărârile judecătorești emise de instanțele naționale să nu fie anonimizate, așa cum prevedea regulamentul CSM. Ce cred jurnaliștii despre regulamentul de alternativă, votat în ședința din 10 octombrie, și de ce este necesar ca presa în Republica Moldova să stea cu ochii pe justiție.

_______________________

Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.