Media Azi: Cum reflectăm alegerile fără a ne transforma în instrumente de PR ale politicienilor?

Details

Ne despart doar câteva săptămâni de alegerile parlamentare din luna februarie. Ce ar putea face mass-media pentru a informa mai bine cetățenii referitor la programele electorale ale candidaților, fără însă a se transforma în „trompete” ale politicienilor? Subiectul este discutat în emisiunea Media Azi de jurnalistul Nicolae Negru și invitata sa, președinta Consiliului de Presă, Viorica Zaharia.

Așadar, cum ar urma să se pregătească jurnaliștii de campania electorală? Este obligatoriu să studieze programele tuturor candidaților? E necesar să cunoască legislația electorală? Și cum ar trebui să scrie despre sondajele privind șansele candidaților în alegeri, care apar în plină cursă electorală? Despre toate acestea aflați din emisiunea Media Azi.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.