Emisiunea „Media Azi”, ediția 64: Bilingvismul din presa din Republica Moldova: diferențe și similitudini jurnalistice

Details

Bilingvismului din presa autohtonă a constituit subiectul celei de-a 64-a ediții a emisiunii Media Azi. Jurnalistul Ivan Sveatcenko, gazda emisiunii, a făcut o incursiune în acest subiect, discutând specificul publicului vorbitor de limbă română și a celui de limbă rusă împreună cu invitata sa, jurnalista Alina Radu.

Alina Radu, directoarea „Ziarul de Gardă”, a răspuns de ce și când a hotărât să traducă în limba rusă investigațiile pe care le realizează, a vorbit despre provocările cu care s-a ciocnit redacția, precum și despre diferențele care există între publicul vorbitor de limbă română și cel de limbă rusă.

De asemenea, aflați din emisiune ce opinie are jurnalista Alina Radu referitor la proiectul de modificare a Codului Audiovizualului prin care se urmărește combaterea propagandei rusești pe teritoriul Republicii Moldova.


Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.