Emisiunea „Media Azi”, ediția 58: De ce se tem autoritățile să ofere presei informațiile de interes public?

Details

Zeci de jurnaliști au protestat marți, 10 octombrie, în fața Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru a cere, împreună cu reprezentanții societății civile, transparență în publicarea hotărârilor judecătorești.

Despre lipsa de deschidere în relația cu mass-media de care dau dovadă autoritățile publice discută în ediția 58 a emisiunii „Media Azi” jurnalista Anastasia Nani, pe post de moderatoare, și invitații săi – Victor Moșneag, reporter de investigație la „Ziarul de Gardă”, și Dumitru Alaiba, director de programe la Centrul de politici și reforme în Moldova.

Aflați din emisiune, ce i-a făcut pe jurnaliști să iasă în stradă și cum au răspuns la protestul lor membrii CSM. Vedeți, de asemenea, ce motive invocă funcționarii publici atunci când refuză să ofere jurnaliștilor informația solicitată și de ce se tem aceștia să ofere presei informația de interes public.

Într-o altă ordine de idei, aflați ce instituții, în opinia participanților la emisiune, sunt primele în topul celor care încalcă legea privind accesul la informație.

_______________________

Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.