Dezvoltarea mass-media, între constrângeri și (in)acțiunile autorităților

Details

Joi și vineri, la Chișinău se va desfășura cea de-a patra ediție a Forumului mass-media. Jurnaliști, experți, cercetători media se vor aduna pentru a discuta despre tendințe, noi tehnologii și instrumente, dar și despre problemele comunității media de la noi.

În 2015, la prima ediție a forumului, a fost elaborată o foaie de parcurs pentru dezvoltarea mass-media din Republica Moldova, fiind actualizată la următoarele ediții ale forumului. Documentul prevede o serie de acțiuni pe care ar fi trebuit să le întreprindă și autoritățile. În ce măsură au fost acestea realizate?
Subiectul este abordat în cadrul unei noi ediții a emisiunii Media Azi, moderată de jurnalista Anastasia Nani. Invitații săi au fost de această dată Viorica Zaharia, președinta Consiliului de Presă, și Serghei Cornețchi, consultant principal în Comisia parlamentară pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.