Televiziunea trebuie să aibă profit ca să-și poată păstra independența

Details

Recent, postul de televiziune Realitatea și-a încetat activitatea. Această închidere subită, dar și situația generală de pe piața mediatică sunt discutate în ediția 53 a emisiunii Media Azi de jurnalistul Ivan Sveatcenko, gazda emisiunii, și invitatul său, Dumitru Țîra, directorul general al Grupului Realitatea.

Aflați din prima sursă din ce motive a fost închis postul Realitatea TV și în ce condiții și-ar fi putut continua activitatea. Vedeți, de asemenea, ce crede invitatul Dumitru Țîra despre posibilitatea unui post TV de a se menține pe bani din propagandă.

Iată și alte întrebări la care veți găsi răspuns în această ediție: De ce sunt tot mai puțini doritori de a investi în media? E corect ca o televiziune națională să se axeze pe retransmisiunea unor posturi străine? Ce facem cu propaganda rusă, care influențează mentalitatea societății? Și, nu în ultimul rând, ce viitor are televiziunea în Republica Moldova în condițiile în care internetul a pătruns în fiecare casă?

Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.