Sancționarea persoanelor care agresează jurnaliștii și dublele standarde. Cum ne apărăm?

Details

Situațiile în care reporterii de la instituții de presă independente sau incomode puterii și anumitor formațiuni politice sunt agresați în timpul unor evenimente publice sunt tot mai dese. Cum poate să se apere un jurnalist atunci când este îmbrâncit de garda de corp a unui politician sau atunci când oamenii legii lovesc în camera de filmat? Aflați urmărind o nouă ediție a emisiunii Media Azi.

Jurnalista Viorica Tătaru de la Ziarul de Gardă, instituție care a depus mai multe plângeri la Poliție, vorbește despre dublele standarde aplicate de oamenii legii. De la avocatul Vitalie Zama aflați cum trebuie depusă o plângere penală la Poliție și ce pași trebuie întreprinși în cazul în care autoritățile nu vor să investigheze cazurile de abuz asupra jurnaliștilor.

 _____________________________________
Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.