Media Azi: Petițiile CJI, expediate la CA în campania electorală, fără sancțiuni. Explicații și argumente

Details

În perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, în atenția Consiliului Audiovizualului au ajuns opt petiții în care Centrul pentru Jurnalism Independent semnala abateri identificate la mai multe posturi TV în reflectarea știrilor cu tematică electorală. Sesizările au fost întocmite în baza rapoartelor CJI de monitorizare a 10 televiziuni în alegeri.

Câteva arătau că unele posturi au favorizat masiv anumiți concurenți înscriși în cursă. Altele semnalau despre discursul de ură și încălcarea principiului imparțialității, echilibrului și liberei formări a opiniilor în știri pe care le-au difuzat. Totuși, trei dintre aceste petiții nu au ajuns însă să fie examinate de reprezentanții CA, iar de altele cinci doar s-a luat act. Faptele invocate s-au lăsat fără sancțiuni. Cum își motivează deciziile reprezentanții autorității din audiovizual, și care este opinia juristei CJI la subiect, aflați în emisiunea Media Azi.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.mdwww.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.