Media Azi: Știrile false și online-ul, în noul Cod deontologic al jurnalistului din R. Moldova

Details

La 3 mai 2019, Consiliul de Presă va prezenta noul Cod deontologic al jurnalistului din Republica Moldova. Până atunci, reprezentanți ai societății civile și mai mulți jurnaliști vor pune în discuție, în cadrul a trei runde, modificările și completările propuse. De exemplu, în document se vor regăsi noțiuni ca „jurnalismul online” sau „știri false”.

Noua versiune a Codului vine să o înlocuiască pe cea din 2011, iar completările și modificările reies din actualitățile zilei, explică Viorica Zaharia, președinta Consiliului de Presă, în cadrul unei noi ediții a emisiunii Media Azi. „Jurnalismul este un domeniu în continuă schimbare. Au loc procese de dezvoltare. S-au dezvoltat mai ales tehnologiile informaționale. Iată de ce este nevoie de această actualizare”, a precizat ea.

Mai aflați din emisiune ce alte completări sau modificări ar putea fi incluse în document și de ce este important ca acestea să se regăsească în noua versiune a Codului.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.