Media Azi: Soluții împotriva fast-food-ului informațional

Details

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a desfășurat recent cea de-a doua ediție a Săptămânii Educației Media, desfășurată în contextul Săptămânii Mondiale a Educației Media, declarată de UNESCO. Atât profesorii, cat și elevii au avut ocazia să participe la diverse concursuri, expoziții de fotografii, vizite în redacții, discuții publice. De ce este important ca educația media să ajungă în cât mai multe școli din Moldova? Subiectul este abordat în cadrul unei noi ediții a emisiunii Media Azi, invitatele căreia au fost profesoara Nadejda Iacob, de la Liceul Teoretic „Ion Vatamanu” din Strășeni, și Camelia Postovan, elevă în clasa a X-a la un liceu privat din Capitală.

Aflați din emisiune ce impact are disciplina opțională Educație pentru media, adusă în școlile din R. Moldova de CJI. Știu elevii să facă distincție între presa de calitate și așa-numitul „fast-food” informațional? Sunt ei mai pregătiți să facă față provocărilor cu care se confruntă în mediul virtual? Au devenit oare cei care studiază această disciplină opțională niște mesageri ai gândirii critice printre semenii lor? Și în ce măsură îi poate ajuta portalul Medicritica.md, al Centrului pentru Jurnalism Independent? Aflați răspunsurile urmărind emisiunea Media Azi.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.