Media Azi: Presa, în situație gravă și în 2019 – de la calitatea jurnalismului, la mediul economic

Details

Anul trecut, la fel ca în 2018, mass-media din Republica Moldova a activat și s-a dezvoltat în condiții grave, arată Indicele privind situația presei (ISPM) din Republica Moldova în 2019, elaborat de Centrul pentru Jurnalism Independent. Din totalul de șapte indicatori care evaluează starea presei, patru denotă o situație gravă și trei – o situație marcată de probleme grave.

Per total, punctajul acordat de ISPM în anul 2019 – 24,24 din totalul de 60 – atestă o situație gravă a mass-mediei de la noi. Deși este în ușor progres față de doi ani anteriori, cu aproape jumătate de punct, ISPM este în regres cu peste 2,5 puncte față de anul 2016.

De ce calitatea jurnalismului a regresat, iar contextul politic și cel economic în care activează mass-media denotă o situație gravă? Aflați din noua ediție a emisiunii Media Azi cu jurnalistul Dumitru Stoianov.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.mdwww.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.