Media Azi: Misiunile de audit la Teleradio-Moldova și dosarul penal neelucidat

Details

Curtea de Conturi a inițiat la mijlocul lunii ianuarie o nouă misiune de audit la compania Teleradio-Moldova. Aceasta va evalua felul în care TRM și-a gestionat resursele financiare și patrimoniul în perioada 2017-2019.

Totodată, auditorii vor analiza cum au fost implementate recomandările ultimului raport, cel din 2018. Atunci, Curtea de Conturi a avut în vizor exercițiul bugetar al TRM pentru anul 2016 și a scos la iveală carențe din contabilitate, creanțe și datorii de milioane de lei neconfirmate în acte, neînregistrarea a 7 hectare de pământ, denaturarea unor cheltuieli sau venituri, nereguli în achiziții și la darea în chirie a spațiilor instituției. Administrația TRM afirmă că toate neregulile au fost între timp remediate.

În ultimii zece ani, alte trei controale ale Curții au scos la iveală mai multe probleme privind cheltuieli nejustificate și venituri de milioane de lei ratate. Între timp, un dosar penal pornit încă în 2015, în baza unui raport de audit, a ajuns abia recent în instanța de judecată.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.mdwww.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.