Media Azi: Mass-media din Republica Moldova, în cel mai recent raport Freedom House

Details

Situația presei în Republica Moldova a continuat să se înrăutățească anul trecut, a concluzionat organizația Freedom House în raportul Nations in Transit 2020, lansat la începutul lunii mai. Documentul, potrivit căruia țara noastră rămâne un stat cu regim hibrid și în proces de tranziție, scoate la iveală inclusiv mai multe probleme la capitolul independenței mass-media. Lacunele au rămas în mare parte aceleași: intimidarea jurnaliștilor, dificultăți privind accesul la informație, lipsa conținuturilor de calitate, concentrarea pieței publicitare, independența defectuoasă a radiodifuzorului public, control politic atât asupra unor instituții media, cât și a autorității de reglementare a audiovizualului.

Ce anume a constatat Freedom House cu privire la evoluția sectorului media în 2019, explică în detalii jurnalistul Dumitru Stoianov, într-o nouă ediție a emisiunii Media Azi.

 

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.mdwww.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.