Media Azi: Legea care permite revocări la CA – critici de la experți, explicații de la autorități

Details

După ce Parlamentul a modificat Codul serviciilor media audiovizuale, ceea ce va permite Legislativului să revoce din funcție membrii Consiliului Audiovizualului (CA) în cazul în care se va constata că activitatea lor va fi „defectuoasă” sau „necorespunzătoare”, reacția critică a unor ONG-uri de media nu a întârziat. Experții au semnalat că noile prevederi vor permite oricărei majorități parlamentare să-și supună CA-ul.

Care a fost intenția noilor autorități și ce riscuri văd experții? Aflați urmărind o nouă ediție a emisiunii Media Azi invitații căreia sunt ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, autorul inițiativei, și Cristina Durnea, jurista Centrului pentru Jurnalism Independent.

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Realizarea emisiunii Media Azi a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și UK.

Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea UK, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.


Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm cele mai importante articole, dar și pe Facebook, Instagram și Twitter.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.