Media Azi: Jurnaliștii, victime ale „sentinței XXXX”

Details

La doi ani după ce mai mulți jurnaliști au ieșit la un protest în fața Consiliului Superior al Magistraturii prin care au cerut ca deciziile sau sentințele instanțelor de judecată să nu fie anonimizate excesiv, problema persistă. O confirmă mai mulți colegi din presă și o arată un studiu al Centrului de Resurse Juridice din Moldova. Cum explică acest lucru Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești, instituție responsabilă inclusiv de procesul de anonimizare a acestor acte? Ce soluții are? Victoria Palanciuc, directoarea Agenției, a oferit mai multe răspunsuri în cadrul unei noi ediții a emisiunii Media Azi.

Citiți și: Studiu//Numele victimei – publicat, iar al procurorului – ascuns. Peste jumătate din hotărârile judecătorești sunt depersonalizate defectuos

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.mdwww.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.