Media Azi: Jurnaliștii din Republica Moldova, la un an de pandemie

Details

Pandemia de coronavirus a pus la grea încercare activitatea instituțiilor media din întreaga lume, iar presa din Republica Moldova nu este o excepție. În martie 2020, jurnaliștii au fost nevoiți să-și „mute” redacțiile acasă sau să-și reorganizeze munca pe ture, așa încât în casele consumatorilor de presă să ajungă produsele cu care s-au obișnuit. Unii dintre ei au continuat să se expună riscului informând din teren despre situația din spitale, de la proteste sau din timpul alegerilor prezidențiale. Mai mult, presa a trebuit să depună eforturi sporite ca să obțină informații de la autoritățile publice, după ce nu a mai putut să participe direct la conferințe, iar termenul de răspuns la solicitările de informație a fost triplat pe perioada stării de urgență. La un an distanță, criza financiară este tot mai acută, iar singura speranță pentru revenirea la normalitate pare a fi doar încheierea pandemiei.
Detalii despre acest an prin prisma jurnaliștilor și managerilor mai multor instituții, într-o nouă ediție a emisiunii Media Azi.
————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.mdwww.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.