Media Azi: Înțelegerea de cartel pe piața publicității TV – investigație fără răspuns. Marcel Răducan: „Ancheta se va întinde până vom ieși cu un dosar frumos”

Details

Reprezentanții PRO TV Chișinău, Jurnal TV, TV 8 și RTR Moldova au solicitat Consiliului Concurenței, încă în ianuarie 2018, să investigheze o presupusă înțelegere de cartel între casele de vânzări de publicitate Casa Media și Exclusiv Sales, dar dosarul nu a acumulat nici până azi toate probele. Marcel Răducan, președintele Consiliului Concurenței, motivează această tergiversare prin faptul că ar fi vorba despre un „dosar complicat de care nu au mai fost în Republica Moldova”.

În timp ce managerii din media se plâng că monopolul de pe piața de publicitate le aduce pierderi financiare semnificative, Marcel Răducan susține: „Ancheta se va întinde până o să ieșim cu un dosar frumos și nu cu unul la comanda cuiva, cum suntem învinuiți”. Mai multe detalii, într-o nouă ediție a emisiunii Media Azi, realizată de jurnalista Victoria Dodon.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.