Media Azi: Încă un an de provocări pentru presa din Republica Moldova

Details

Începând cu 2020, starea presei din Republica Moldova s-a agravat dramatic. Accesul dificil la informație, nesiguranța jurnaliștilor ori vulnerabilitatea financiară – toate au pus la grea încercare mass-media liberă și independentă. Pandemia de coronavirus a amplificat problemele, scoțând la iveală carențe ce necesită intervenții urgente. O confirmă concluziile Memoriului privind libertatea presei din Republica Moldova, lansat de Centrul pentru Jurnalism Independent la începutul lunii mai.
Pe de altă parte, în Indicele mondial al libertății presei, lansat în 2021 de organizația Reporteri fără frontiere, Republica Moldova s-a clasat pe locul 89 din 180, în timp ce Freedom House, în raportul său Nations in transit, subliniază factorul politic care s-a impus anul trecut la Consiliul Audiovizualului și Teleradio-Moldova. Cum a arătat anul care a trecut pentru presa din Republica Moldova, atât în opinia experților locali, cât și a organizațiilor străine, aflați într-o nouă ediție a emisiunii Media Azi.
————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.mdwww.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.