Media Azi: Foaia de parcurs a primului Forum Mass-Media din Moldova ignorată de autorități

Details

În contextul celei de-a doua ediții a Forumului Mass-Media din Moldova, care se desfășoară pe 2 și 3 decembrie la Chișinău, realizatoarea ediției 27 a emisiunii Media Azi, Nadine Gogu, directoarea executivă a Centrului pentru Jurnalism Independent, împreună cu invitata sa, Ludmila Andronic, membră a Consiliului de Presă, se întreabă de ce autoritățile au ignorat o mare parte din recomandările incluse acum un an în Foaia de parcurs a primei ediții a Forumului respectiv?
Vă reamintim, că la ediția precedentă a Forumului jurnaliștii recomandau autorităților, între altele, să reducă fenomenul concentrării mass-media, să faciliteze accesul presei la informație și să elimine concurența neloială de pe piața publicității. De altfel, aceste recomandări nu erau ceva nou, ci constituiau propriile angajamente ale guvernanților asumate față de mass-media, promisiunile lor nerealizate de-a lungul anilor.
Așadar, ce s-a întâmplat cu Foaia de parcurs elaborată cu un an în urmă, de către participanții la cel mai important forum din domeniul mass-media? Cum au reacționat, pe parcursul anului 2016, instituțiile statului la problemele presei?
În opinia Ludmilei Andronic, documentul în cauză includea propuneri și recomandări foarte importante, dar niciuna din ele nu a fost implementată sută la sută de către autorități. De aici, derivă o altă întrebare: De ce atâta lipsă de interes sau apatie din partea guvernanților din R. Moldova față de soarta mass-media?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.