Media Azi: Finanțarea din granturi pune în pericol libertatea presei?

Details

În lupta pentru supraviețuire, multe instituții de presă din Republica Moldova sunt nevoite să se întrețină din granturi obținute de la diferiți donatori din Occident. Înseamnă oare acest fapt că donatorii occidentali influențează politica lor editorială?

Subiectul este discutat în ediția de săptămâna curentă a emisiunii Media Azi de către jurnalista Irina Gotișan-Sotnic și invitata sa, redactora-șefă a portalului Moldova.org, Ana Gherciu.

Aflați din emisiune cum s-ar descurca mass-media din Republica Moldova, dacă nu ar beneficia de susținere financiară oferită prin intermediul unor proiecte internaționale.

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.