Media Azi: Femeile în presă, cel mai mult afectate de discursul de ură și instigarea la discriminare

Details

„Relații frivole cu consecințe tragice pentru o locuitoare a orașului Bender”, „Când să-ți ucizi femeia dacă nu de «Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor»?” sau „Cum arată cea mai sexy influenseriță din lume?” Sunt doar câteva titluri din presa din Republica Moldova care, de rând cu multe altele, arată că femeile sunt cel mai mult afectate de discursul de ură și instigare la discriminare în spațiul public.

Mass-media reprezintă principala platformă prin care sunt distribuite stereotipurile în raport cu femeile și, respectiv, discursul de ură. Aceste concluzii au fost incluse în rapoartele de monitorizare lansate de Promo-LEX în 2018 și 2019. Ce putem face pentru ca în secolul XXI să nu ne mai confruntăm cu această problemă? La această întrebare, dar și la altele au răspuns Alina Cebotari expertă în cadrul Asociației Promo-LEX și Nina Șutac, secretară generală în cadrul Platformei pentru Egalitate de Gen.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.mdwww.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.