Media Azi: De ce redacțiile nu trebuie obligate să se înregistreze ca operatori de date personale?

Details

Una dintre condițiile ca instituțiile de presă să aibă acces gratuit la bazele de date unde pot fi verificate bunurile imobile, precum și firmele înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova ar putea fi ca redacțiile să se înregistreze ca operatori de date cu caracter personal. Asta în pofida faptului că statele europene au renunțat la o astfel de prevedere încă acum câțiva ani. Cât de justificată este o asemenea condiție ce ar putea fi impusă jurnaliștilor din R. Moldova? Aflați explicații, argumente și contraargumente în cadrul unei noi ediții a emisiunii Media Azi, invitatul căreia este Sergiu Bozianu, președintele Asociației pentru Protecția Vieții Private.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.