Media Azi: Cum se informează persoanele cu deficiențe de văz și auz? Restanțe și recomandări

Details

Consiliul Audiovizualului a adoptat la sfârșitul anului 2019 un regulament prin care televiziunile, dar și posturile de radio au fost obligate să-și ajusteze emisiunile astfel încât acestea să fie cât mai accesibile și persoanelor cu deficiențe de văz și auz. Invitat de Media Azi, Victor Koroli, director executiv al Alianței INFONET, a explicat, la aproape doi ani distanță de la adoptarea acestui document, care sunt problemele pe care le întâmpină persoanele cu deficiențe de văz și auz atunci când încearcă să se informeze. Alianța INFONET a formulat un șir de recomandări care urmează să fie prezentate autorităților. Ce implică aceste recomandări? Aflați dintr-o nouă ediție a emisiunii Media Azi.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.mdwww.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Citiți și: 
How to. Cum asigurăm informarea persoanelor cu necesități speciale pe timp de criză
În atenția Ministerului Educației: Persoanele cu deficiențe de auz nu au acces la emisiunile televizate din cauza lipsei de specialiști în limbajul mimico-gestual

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.