Media Azi: Cum câștigi alegerile dacă nu ai în spate un post de televiziune sau un sac cu bani?

Details

Candidații electorali care au fost susținuți de posturi de televiziune au obținut cele mai bune rezultate în alegerile municipale precedente. În viitoarea campanie electorală pentru alegerile parlamentare se conturează același tablou: PD, PSRM, PPDA, Partidul Șor au în spate posturi de televiziune private și mizează pe publicitatea politică masivă prin intermediul acestora.

Cum le asigurăm celorlalți candidați accesul egal la mass-media? De ce pârghii dispune în acest sens Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA)? Este oare posibil să câștigi în competiția electorală fără să ai în spate un post tv sau un sac cu bani? Subiectul este discutat în emisiunea Media Azi de către jurnalistul Nicolae Negru și invitatul său, Dragoș Vicol, președintele CCA.

Putem vorbi despre alegeri libere și corecte în situația în care partidele nu au condiții egale de acces la mass-media? Ce rol revine elementului pecuniar în campaniile electorale? Cât de loială și echilibrată este o competiție în care actorii politici se întrec în cheltuirea resurselor financiare pentru a-și adjudeca un rezultat cât mai bun? La acestea și la alte întrebări aflați răspuns în emisiunea Media Azi.

_______________________

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.