Media Azi // Corneliu Mihalache: CA, „o instituție amorfă”, fără soluții pentru problemele din Audiovizual

Details

Zilele trecute, Dragoș Vicol, președintele Consiliului Audiovizualului (CA) a anunțat că instituția pe care o conduce și-ar dori să anuleze dreptul persoanelor fizice sau juridice de peste hotare de a deține pachetul majoritar în proprietatea posturilor TV și radio din Republica Moldova. Între timp, în ultimele luni, societatea a asistat la extinderea holdingului media afiliat PSRM pe de o parte, iar pe de alta – mai multe voci semnalează că postul public, Moldova 1, devine tot mai fidel aceluiași partid. Cum văd unii reprezentanți ai CA aceste mișcări de pe piața media? Ce soluții are această instituție pentru „asigurarea unei pieţe a audiovizualului bazată pe responsabilitatea faţă de public”, așa cum își anunță rolul Consiliul? Aflați opinia lui Corneliu Mihalache, unul dintre membrii CA, expusă în cadrul unei noi ediții a emisiunii Media Azi.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.mdwww.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.