Media Azi: Controversatul ordin al Moldsilva și restricțiile pe care le impune jurnaliștilor

Details

Jurnaliștii și nu doar vor putea filma cum sunt tăiați copacii în păduri doar în prezența specialiștilor din silvicultură. Agenția Moldsilva a emis un ordin în acest sens explicând decizia prin faptul că vrea să asigure securitatea celor care apasă butonul REC. Documentul este însă văzut drept unul contradictoriu atât de juriști, cât și de reprezentanți ai comunități media care se întreabă dacă nu cumva ordinul a fost emis pentru a-i împiedica pe jurnaliști și activiștii civici să scoată la iveală ilegalități.

Șeful Direcţiei fond forestier, arii protejate şi regenerarea pădurii din cadrul Agenției Moldsilva, Petru Rotaru, explică în cadrul unei ediții a emisiunii Media Azi necesitatea acestui ordin, iar avocata Tatiana Puiu, reprezentanta Freedom House în Republica Moldova, comentează cât de legală este o asemenea decizie.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.mdwww.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.