Media Azi: CCA are pârghii, nu și dorință de a stopa propaganda și manipularea

Details

Monitorizarea de către societatea civilă a posturilor rusești retransmise în R. Moldova arată că o parte din acestea manipulează masiv populația și recurg la propagandă pentru a inocula în mințile oamenilor diferite idei și mesaje. Ce face și ce nu face Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) pentru a redresa situația?

Despre aceasta discută în ediția de săptămâna curentă a emisiunii Media Azi Nadine Gogu, directoarea executivă a Centrului pentru Jurnalism Independent, pe post de moderatoare, și invitații săi – membra CCA, Olga Guțuțui, și directorul executiv al Asociației Presei Electronice, Ion Bunduchi.

Potrivit ultimelor rapoarte de monitorizare ale Asociației Presei Independente, manipularea și propaganda se simt în largul lor la unele posturi tv care retransmit programe din Federația Rusă pe teritoriul R. Moldova. Toate acestea se întâmplă sub ochii autorității de reglementare în audiovizual, care nu reacționează prompt în astfel de cazuri – este una dintre concluziile la care ajung invitații emisiunii.

Aflați din ediția curentă în ce an a avut loc ultima monitorizare de către CCA a acestor radiodifuzori și de ce sancțiunile acordate nu au avut efectul scontat. Vedeți, de asemenea, ce pârghii are CCA pentru a stopa manipularea și propaganda și de ce acestea nu sunt folosite în mod eficient.

În context, protagoniștii emisiunii atrag atenția și asupra faptului că, atunci când au solicitat licența de emisie pe teritoriul Moldovei, radiodifuzorii în cauză și-au asumat să nu difuzeze materiale cu caracter propagandistic și manipulator, iar CCA, la rândul său, a avut  sarcina să monitorizeze sistematic activitatea lor. De ce aceste angajamente au rămas nerealizate? – Vedeți ce explicații au invitații emisiunii.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.