Media Azi: Alegerile, monitorizarea presei și lecțiile pe care le oferă jurnaliștilor

Details

Odată cu campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, organizații ale societății civile au început să monitorizeze presa. De exemplu, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) urmărește comportamentul a zece televiziuni: cum reflectă evenimentele electorale în preajma alegerilor, dacă produc materiale jurnalistice tendențioase ori nu sau dacă știrile sunt suficient de echilibrate. Nadine Gogu, directoarea executivă a CJI, și Ion Bunduchi, directorul executiv al Asociației Presei Electronice, explică într-o nouă ediție a emisiunii Media Azi la ce detalii atrag atenția experții atunci când stau cu ochii pe presă și la ce folosesc rapoartele de monitorizare.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.mdwww.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.