Media Azi: Accesul la informație, protecția vieții private și „linii directorii” care îngrijorează

Details

Protecția datelor cu caracter personal rămâne un paravan în calea accesului la informația de interes public, constată din nou jurnaliștii, în special cei care produc investigații. Recent, Centrul de Investigații Jurnalistice a reacționat printr-un apel public la un document numit „Liniile directorii privind accesul la informație prin prisma legislației privind protecția datelor cu caracter personal”. Autorii apelului spun că, prin acest document, Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) face accesul la informație și mai complicat.

Într-o nouă ediție a emisiunii Media Azi, Sergiu Bozianu, președintele Asociației pentru Protecția Vieții Private, explică ce prevederi provoacă îngrijorare, iar Denis Coțofan, șeful Direcției Conformitate din cadrul CNPDCP, executorul acestui document, spune de ce au fost incluse.

Realizarea emisiunii Media Azi a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și UK. Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea UK, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.