Media Azi: Accesul la informație pe timp de criză. Cui închide statul ușa atunci când nu răspunde jurnaliștilor?

Details

Pandemia și starea de urgență impusă până pe 15 mai de autoritățile Republicii Moldova înseamnă pentru jurnaliști condiții complicate de muncă și un acces limitat la informația de interes public. Ce înseamnă asta pentru cetățeni?

Bunăoară, acces doar la datele pe care vrea să ni le furnizeze statul. Încă în martie, Comisia pentru Situații Excepționale a decis să tripleze perioada în care jurnaliștii pot obține răspuns la solicitările lor de informație – de la 15 zile, la 45. Ce consecințe poate aduce o astfel de decizie? Aflați răspunsurile în cadrul unei noi ediții a emisiunii Media Azi invitata căreia este avocata Tatiana Puiu, reprezentanta Freedom House în Republica Moldova.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.mdwww.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.