Media Azi: 2019, pentru jurnaliștii anului

Details

Anul 2019 a fost unul plin de provocări pentru jurnaliștii din Republica Moldova. S-au perindat trei guverne și toate au avut atitudini diferite față de mass-media. Plecarea Partidului Democrat de la Putere a însemnat pentru mai mulți jurnaliști un val de acțiuni cu caracter violent la adresa lor, manifestate în cadrul evenimentelor din 7-9 iunie 2019 de către participanții la protestele organizate la Chișinău de formațiunea condusă de Vladimir Plahotniuc.

Deși Cabinetul de Miniștri condus de democratul Pavel Filip a cedat, fiind înlocuit cu cel al Maiei Sandu, unele instituții de stat au rămas închise atunci când reporterii au cerut acces la informație de interes public.

Cum a fost filmul evenimentelor pentru jurnaliști? Schimbarea guvernării a însemnat și condiții mai bune pentru breaslă? Care au fost provocările anului 2019? Sunt doar câteva întrebări la care au răspuns jurnaliștii anului 2019, premiați la Gala Anuală a Clubului de Presă.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.