Emisiunea „Media Azi”, ediția 67: Legea „Big Brother” vs libertatea de exprimare în internet

Details

Proiectul de lege nr. 161, cunoscut cu numele „Big Brother”, înregistrat în Parlament în aprilie 2016, ar putea fi examinat în ședința în plen a deputaților în cel mai scurt timp.

Despre riscurile pe care le conține acesta pentru libertatea de exprimare în spațiul online discută în ediția 67 a emisiunii „Media Azi” jurnalistul Ivan Sveatcenko, moderatorul emisiunii, și invitatul său, Alexei Marciuc, directorul institutului de politici informationale, reprezentantul Asociației Barourilor Americane Inițiativa pentru Supremația Legii în Moldova (ABA ROLI).

Aflați de ce documentul continuă să trezească îngrijorarea jurnaliștilor, operatorilor de internet și societății civile în general; care dintre prevederile sale ar putea fi interpretate așa, încât în locul asigurării securității informaționale să ne pomenim cu instituirea cenzurii în mediul virtual.

Vedeți, de asemenea, de ce, în opinia participanților la emisiune, proiectul conține o mulțime de lacune, chiar dacă a fost supus timp îndelungat unor consultări publice și de ce autorii nu au ținut cont de recomandările experților naționali și internaționali, inclusiv ale Comisiei de la Veneția.

————
Emisiunea „Media  Azi” este realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media-azi.md și Mediacritica și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.