Emisiunea „Media Azi”, ediția 62: De ce avem nevoie de un nou Cod al Audiovizualului?

Details

La recentul Forum al Mass-media din Moldova s-a vorbit mult despre necesitatea de a perfecționa legislația media și de a adopta un nou Cod al Audiovizualului. Ce prevederi conține proiectul noului cod și când ar putea ajunge documentul în parlament? – Despre aceasta discută în ediția 62 a emisiunii „Media Azi” jurnalistul Nicolae Negru, gazda emisiunii, și invitatul său, expertul Vasile State, directorul Asociației Presei Electronice (APEL).
Aflați din emisiune de ce avem nevoie de o lege nouă în audiovizual și cine sunt experții care lucrează în prezent la elaborarea ei. De asemenea, aflați cum va aborda noul cod astfel de probleme, cum sunt concentrarea din mass-media autohtonă sau măsurarea audienței.
Participanții la emisiune se referă și la alte aspecte ale proiectului noului cod. Vedeți ce prevederi conține documentul pentru a  lupta cu dezinformarea mediatica și propaganda și ce rol îi va reveni în acest sens Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA).

_______________________

Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.