Emisiunea „Media Azi”, ediția 57: Comportamentul jurnaliștilor în timpul protestelor

Details

În virtutea profesiei pe care o au, jurnaliștii și reporterii se confruntă uneori cu situații de risc pentru ei, atunci când merg în zone de conflict, la proteste sau când investighează cazuri de corupție. Aceștia pot fi amenințați, insultați, agresați fizic, echipamentul le poate fi deteriorat, iar uneori și viața le poate fi pusă în pericol. Ce comportament trebuie să aibă și ce ar trebuie să știe jurnalistul atunci când merge pe teren ca să reflecte astfel de subiecte?

Subiectul a fost discutat în ediția 57 a emisiunii „Media Azi”, moderată de Nadine Gogu, directoarea executivă a Centrului pentru Jurnalism Independent. Invitatele sale sunt Alina Radu, directoarea „Ziarul de Gardă” și Zinaida Gheața, juristă la Centrul pentru Jurnalism Independent.

Aflați ce cred protagonistele emisiunii despre comportamentul jurnaliștilor atunci când reflectă subiecte de la proteste, care este limita dintre un reporter care relatează și unul care se implică direct în acțiune și în ce cazuri breasla jurnalistică și organizațiile de media ar trebui să se solidarizeze ca să nu fie încălcate drepturile jurnaliștilor.

_______________________

Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.