Emisiunea „Media Azi”, ediția 46: Trolii manipulează și ne induc în eroare. Cum îi depistăm?

Details

Există diferite definiții pentru troli. Unii le spun „huligani mediatici”, alții îi numesc „mercenari”, care răspândesc informații denigratoare, provocatoare sau false, urmărind să-i denigreze pe unii ori să-i lustruiască pe alții, fie ca e vorba de forțe politice, ideologii sau persoane publice. Cum se manifestă acest fenomen în R. Moldova? Există vreo măsură eficientă de luptă cu trolii?

Aceasta este tema ediției de săptămâna curentă a emisiunii „Media Azi”, în care jurnalistul Nicolae Negru, în calitate de moderator, discută cu directorul Companiei de consultanță și promovare a imaginii „Poliexpert”, Igor Volnițchi, coproprietar a cinci portaluri informaționale.

Aflați din emisiune de ce fenomenul trolilor a luat amploare în ultimii ani în Moldova. Cum își exercită activitatea aceștia, cu ce se ocupă, cine îi finanțează și interesele cui reprezintă. Aflați, de asemenea, dacă în țara noastră există troli sau echipe de troli plătiți de stat, cum se întâmplă în Federația Rusă, de exemplu.

Vedeți ce cred protagoniștii emisiunii despre modalitățile de neutralizare a trolilor și ce răspunsuri au la întrebările care ne frământă pe toți: Cine și cum ar putea să-i depisteze pe troli? Cum poate fi oprit acest fenomen? Ce posibilități ne oferă legislația autohtonă? Luptând cu fenomenul trolilor, nu cumva atentăm la dreptul la exprimare al persoanei?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.