Discriminarea se plătește!

Details

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează un documentar despre fenomenul discriminării in Republica Moldova.

Noua producție video aduce în vizor istoriile de viață ale mai multor persoane discriminate pe criterii de dizabilitate, vârstă, etnie sau sex care au avut curajul să lupte împotriva acestui fenomen. Eroii povestesc experiențele prin care au trecut și transmit un mesaj de încurajare victimelor discriminării, îndemnându-le să semnaleze despre cazurile lor, pentru a putea evita situațiile discriminatorii. Prin astfel de exemple concrete, materialul video își propune să promoveze istorii pozitive de combatere a discriminării.

Documentarul oferă cetățenilor informații detaliate privind modul în care pot să-și apere drepturile atunci când sunt sau riscă să fie discriminați. Experți din domeniul drepturilor omului explică fenomenul discriminării și vin cu recomandări pentru cetățeni atunci când aceștia se confruntă cu diverse situații de discriminare.

Documentarul poate fi găsit pe pagina CJI, la rubrica Multimedia, dar și pe canalul CJI pe Youtube. La fel, documentarul va fi difuzat și de unele posturi locale de televiziune.

Documentarul a fost realizat în cadrul proiectului ”Combaterea discriminării prin promovarea practicilor de succes, implicarea cetățenilor și responsabilizarea mass-media”.

Proiectul ”Combaterea discriminării prin promovarea practicilor de succes, implicarea cetățenilor și responsabilizarea mass-media” este implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul proiectului „Susținerea Instituțiilor Naționale pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Omului (INPPDO), conform recomandărilor Comitetelor Convențiilor ONU și Revizuirii Periodice Universale (UPR)”, finanţat de Ministerul Afacerilor Externe din Norvegia, cofinanțat și implementat de PNUD Moldova și Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului(OHCHR), în cooperare cu Oficiul Avocatului Poporului (Ombudsmanului) și Consiliul pentru Egalitate.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.