Ce ar putea învăța jurnaliștii moldoveni de la colegii din Lituania?

Details

Moldova și Lituania se aseamănă sub mai multe aspecte – au cam aceeași suprafață teritorială și evenimente istorice comune. Totuși, situația de pe piața media este diferită.
Despre piața media din Lituania discută la Media Azi jurnalistul Nicolai Paholnițchi și invitatul său, Arturas Morozovas, cofondatorul organizației Nanook.

Comunitatea Nanook, care se specializează în proiecte și podcasturi, își asigură existența, în mare parte, din donațiile utilizatorilor.
Aflați din emisiune cum funcționează piața mediatică în această țară, cum este folosit crowdfundingul și alte metode de susținere a mass-media lituaniene.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.